| 
         
        
  
        
				Продукти:
 1 агнешки комплект ,агнешко було,400 гр.агнешки чревца,2 връзки пресен лук,2 връзки пресен чесън,300 гр. гъби,2 чаши ориз,пресен и сух джоджен,чер пипер ,сол
 Приготвяне:
 Агнешкия комплект разделете на отделни части,като черния дроб се отделя.Чревцата грижливо се измиват и ако има нужда се накисват във вода с малко оцет.
 Агнешкия комплект заедно с чревцата,сварете с няколко зърна чер пепер.Нарежете всичко на ситно заедно с суровия черен дроб.Прехвърлете в тиган и запържете.Добавяте нарязаните гъби.След 5,6 минути прибавяте и двата вида пресен лук и чесън.След това добавяте ориза с джоджена.Ако имате агнуешко було сложете 2 ч.ч. прецеден бульон при ориза и изчакайте да набъбне.След това сложете в черпак 1 парче було,напълнете го с ориза и завийте като сърма.наредете сърмите в тава и сипете още бульон.Ако нямате агнешко було,прехвърлете всичко в намазана с масло тава,добавете 2 ч.ч.агнешки бульон.Всичко това се пече около 30 минути.
 За заливката на дроб-сърмата.
 2ч. прясно мляко,2 яйца,брашно 1 връзка магданоз.
 
   Разбърквате яйцата,брашното ,прясното мляко добавяте нарязания магданоз,сол,чер пепер.Заливате дроб-сърмата и печете.Сервира се с кисело мляко.
   Светът е сцена!
        
        
  
          |