|
Тема |
Re: Лечение с елда/ориз/жито/м.сол [re: *jull**] |
|
Автор |
tetty71 (стрелец) |
|
Публикувано | 09.07.08 15:43 |
|
|
Аз съм си варила елда (гречка), след сваряването прецеждам водата и слагам в елдата кисело мляко. Много е вкусна и дори децата много я ядат. Чела съм че по принцип не е добре да се сварява, а да се накисне от вечерта в гореща вода и да се прецеди на сутринта, понеже варенето унищожава витамините и минералите. Ще се опитам да намеря част от рецептите й, които имам и ще ги пусна тук.
Общо взето всяко оризово ядене може да се сготви с елдата вместо с ориз - сърмички, пълнени чушки, с гъби на фурна, като кюфтета и т.н.
Редактирано от tetty71 на 09.07.08 15:55.
|
| |
|
|
|