|
Присъединявам се към темата с интервюр в което известният фитотерапевт Владислав Александрович Нерезов споделя много ценни методи и съвети за лечението на рака.
Ето част от интервюто:
- Сама по себе си идеята за лечение на рака с отрови не е нова. Как вие конкретно прилагате този метод? Всички хора ли са с еднаква чувствителност към тези вещества?
- Чувствителността при различните хора е различна. Преди да започне курсът на лечение с отрови, трябва да се направи проба. На чаша вода се взема една капка сок от бучиниш, змийско мляко, аконит или сублимит. Важно е да се направи проба само с единия разтвор. Една чаша трябва да се изпие в рамките на дванадесет часа. Ако всичко е нормално, на следващия ден разтворете същата доза препарат, но вече в половин чаша. Също се изпива в рамките на 12 часа. Ако всичко е нормално, на третия ден дозата се разрежда в четвърт чаша и отново се изпива в рамките на 12 часа. Ако не се появят болки, виене на свят и слабост, може да се премине към лечение. Обаче непременно трябва да се направи проба Има хора, които по никакъв начин не понасят едно или друго вещество. Основното, в което аз съм се убедил, е, че злокачествените тумори не могат да се излекуват с едно лекарство. Лекарствата трябва да бъдат минимум три. Например бучиниш, сублимит и аконит.
- Вие придавате голямо значение на лечението с бучиниш... А свойствата му зависят ли от това, къде расте и кога е най-добре да се събира това растение?
- Най-подходящият бучиниш е невисокият, който расте в степни местности. Този, който расте по бреговете на езера, е висок и от него трябва да се събира два пъти повече. Когато човек тръгне да събира бучиниш, го усеща отдалече, защото той има специфична миризма. Ако човек върви към мястото, където е растението и отсреща духа вятър, сигурно ще го заболи глава. Събира се малко от нискорастящия бучиниш, смила се и се слага в буркан, като той трябва да заеме една трета от съда. След това съдът се допълва с водка или с 50-процентов спирт. Сместа престоява 21 дни. Ако обаче е спешно, може да започне да се приема още на 7-ия ден. Ако болният преди това е бил подложен на химиотерапия, трябва
да се изчака известно време, за да се прочисти организмът му от въздействието й.
А може да се направи и друго: взема се пълна чаша ленено семе, сипва се в 3-литрова тенджера с вряла вода и сместа ври на водна баня 6 часа. Приема се не по-малко от един литър на ден, като може да се добави мед. Това се прави в продължение на 2 седмици.
- Ние сме чували и за други средства за лечение на рак, какво мислите за тях?
- Аз съм чувал, че ракът може да се лекува и с обикновен керосин. Настойка от млади орехи може да се прави и със спирт, и с мед. Сто зелени ореха с кората се слагат в 3-литров буркан, затваря се добре и бурканът се заравя дълбоко на един метър в земята. Резултатите са добри.
- Ако не можете или се страхувате да използвате бучиниш и други отровни билки, ви предлагам следното. Сложете в сандък и оставете на слънчево място картофи. След месец ще се появят зелени прорастъци. Нарежете ги на ситно, сложете ги в някакъв буркан (да заемат една трета или половината от буркана) и напълнете догоре с водка. Може да се използва и спирт, разреден наполовина с вода. Оставете тази
смес да престои не по-малко от 21 дни. Приема се по следния начин: от една капка до 40, и обратно, след това се прави почивка от 2-3 дни. Както и при бучиниша, тази настойка се разтваря във вода. 10 капки се разтварят в 50 мл вода, 30 капки - в 150 мл вода, а над 30 капки - в 200 мл вода. Изпива се наведнъж половин час преди ядене. Дотук - първият курс. При втория курс на лечение трябва да се стигне до 50-60 капки, а при третия - до 100 капки. Между трите курса се правят кратки почивки. Този метод помага за
изкарването от организма на солите и дори подмладява.
- А какво да ядат и пият болните, могат ли да гладуват?
- Често ме питат полезно ли е гладуването и какво трябва да яде болният от рак. Аз лично съм против гладуването. Онкоболните и без друго са изтощени, те имат много изменения в кръвта. Дори мненията на лекарите са противоречиви по отношение диетата на болните Западните диетолози имат специални изисквания, но те невинаги са изпълними при наши условия. Аз вече съм казвал колко важно и необходимо е да се ядат пресни плодове и зеленчуци, а също и да се пият натурални сокове. Особено сок от червено цвекло, моркови, зеле, картофи. Полезни са повече червени плодове и зеленчуци. А колкото до останалите продукти, нека болният си яде, каквото му се иска.
Ето и една полезна рецепта:
Смесват се по 250 мл сок от моркови, от червено цвекло, от ряпа и от чесън, както и лимон, мед и вино. Смесете всичко това, дръжте го в хладилника и приемайте от него по 50 мл 3 пъти на ден.
|