|
Тема |
Re: И НЕЩО ПОСТНО,АМА СУПЕР [re: jull] |
|
Автор |
BилиMили (надявам се) |
|
Публикувано | 10.08.06 15:43 |
|
|
А бе хора,някой са на работа и не са яли от вчера.Лигите ми потекоха.Жалко че няма за кой да готвя вече,а децата ми като има картофи,майонеза и лютеница значи всичко има.Ще си позволя да напиша и нещо от нашата кухня.Така ми се прияде каквото сте написали,че сега не ми идва в ума друго освен дробчета и воденички и все пак.Съпругът ми беше ловец и често носеше зайци и други пернати.За заека.Сварява се в тенжера под налягане нарязан,измит и изкиснат в оцет с много подправки.Ако е питомен може да не се изкисва.Под подправки :черен пипир,бахар,корени от магданоз,дафинов лист и друго което което предпочитате.После се запържва в дълбок съд с похлупак.Когато е полу изпържено се слага много кромид лук ,леко да се запържи и много малко от бульона.Пържи се докато бульона се изпари и кромида се запържи наново.Така се приготвят и пъдпадъци,яребици,фазани.,патеци и др.Дано да ви хареса.Милчо мого обичаше така да му ги приготвям и много вино се изпива с тях.
Добър апетит и наздраве!
|
| |
|
|
|