| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Православните светци и яденето на месо [re: izz] | 
                 |  
| Автор | 
_maycal (refab) | 
 |  
| Публикувано | 10.12.13 13:25 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				" На мен ми се случи, ей сега, преди няколко дни, опитах да хапна шаран за Никулден и ми се върна обратно, хапката-просто непроизволен рефлекс на повръщане."
 
 Шаранът беше ли приготвен и как?... Ако е бил суров, логично е да ти се "върне обратно"! А дори и приготвен, може да е бил доста "икуствен" - хранен с боклуци и химия, много тлъст или пък - "тинест".
 
 П.п. Рецепта  паста (спагети) ала вегетарианска карбонара ( която, обаче, лично аз не съм опитвал):
 
 Нарязват са малки кубчета сирене тофу с големина между половин и един сантиметър и се запържват в зехтин екстравърджин с добавка на червен пипер (в края на пърженето). Изпичат се жълти - за предпочитане, чушки*, обелват се и се пасират. Добавя се черен пипер и сол. Сваряват се спагетите и се добавя сосът от запържените кубчета сирене тофу и пасираните чушки. Накрая се поставя и малко настърган пармезан ( в оригиналната рецепта - пекорино)
 
   Ето кратък клип, в който се приготвят и двата вида паста ала карбонара - известния класически, и вегетарианската модификация, която описах:
 
 
 
 *принципно, по мое мнение, чушките на се "връзват" добре с паста, но използването им ( обаче жълти и едри - специален сорт) в тази рецепта може да се приеме като изключение...
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |