|
Тема |
Re: Православните светци и яденето на месо [re: izz] |
|
Автор |
_maycal (refab) |
|
Публикувано | 10.12.13 13:25 |
|
|
" На мен ми се случи, ей сега, преди няколко дни, опитах да хапна шаран за Никулден и ми се върна обратно, хапката-просто непроизволен рефлекс на повръщане."
Шаранът беше ли приготвен и как?... Ако е бил суров, логично е да ти се "върне обратно"! А дори и приготвен, може да е бил доста "икуствен" - хранен с боклуци и химия, много тлъст или пък - "тинест".
П.п. Рецепта паста (спагети) ала вегетарианска карбонара ( която, обаче, лично аз не съм опитвал):
Нарязват са малки кубчета сирене тофу с големина между половин и един сантиметър и се запържват в зехтин екстравърджин с добавка на червен пипер (в края на пърженето). Изпичат се жълти - за предпочитане, чушки*, обелват се и се пасират. Добавя се черен пипер и сол. Сваряват се спагетите и се добавя сосът от запържените кубчета сирене тофу и пасираните чушки. Накрая се поставя и малко настърган пармезан ( в оригиналната рецепта - пекорино)
Ето кратък клип, в който се приготвят и двата вида паста ала карбонара - известния класически, и вегетарианската модификация, която описах:
*принципно, по мое мнение, чушките на се "връзват" добре с паста, но използването им ( обаче жълти и едри - специален сорт) в тази рецепта може да се приеме като изключение...
|
| |
|
|
|