|
Тема |
На борсата в Дружба |
|
Автор |
stefsto (новак) |
|
Публикувано | 13.11.14 16:44 |
|
|
Минах тези дни (на 10-ти ноември) край зеленчуковата борса в кв. Дружба (или Гара Искър) в София. Видях зарязано от продавача изгнило грозде в касетки - бяха около стотина. Гроздето беше станало кафяво на цвят. Предлагаше се мухлясало, имаше и свястно на вид. Имаше и бяло, искаше ми се да си взема стотина кг. Продавача вика 90 ст. килото, 23 % захарност, после свали на 70, сортът беше май ркатицели или нещо подобно. Не посмях да купя, личеше че гроздето е поне от една седмица там. Та някой ако има опит да сподели с колко процента гроздето си губи захарност на ден след като е било обрано? Има ли шанс да стане вино след като е обрано доста време преди това? И защо не свалят цената до по-нормална та да се отърват от стоката? Този с бялото грозде беше очевидно прекупвач и не му пукаше много.
|
| |
|
|
|