Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:58 26.04.24 
Клубове / Общества / Непрофесионални / На пиячите Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Винито миии! [re: Киро]
Автор Неизвестен (Приятел)
Публикувано19.11.13 15:06  



Температура - поддържал съм я в оптимални граници, дори и сега е такава.
Сулфитиране - невъзможно за грешка, меря със колби, раграфени до милиметър. А и ферментацията тръгна много добре, още на втория ден като сложих закваската.
Остава само високата захарност, от което се опасявах. А технологията е точно за бяло вино - само шира, изтеглена на 15-тия час след смилането на гроздето, закваска от дрожди за бяло вино.
Наистина я премерих мимоходом, че много бързах тогава. Регистрирах, че е по-височка, но не направих повторно измерване. Смятах, че използвайки културни дрожди, няма да има проблем. Но нищо..ще го пишем в графа полезен и необходим опит

. Между другото ароматът на виното е много богат(варненски мискет е сортът), така че леката сладост не ми се стори голям недостатък. Всеки случай по ясна представа какво ще го правя виното ще имам след 1-2 седмици като се поизбистри и го дегустирам както трябва. Благодаря за отговора .

\\\"Няма нищо по-хубаво от лошото време\\\"

Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Винито миии! mr.fago   17.11.13 09:44
. * Re: Винито миии! Киро   18.11.13 09:58
. * Re: Винито миии! prisoner-93619   18.11.13 12:48
. * Re: Винито миии! Киро   18.11.13 22:09
. * Re: Винито миии! Неизвестен   18.11.13 23:10
. * Re: Винито миии! Киро   19.11.13 11:00
. * Re: Винито миии! Неизвестен   19.11.13 15:06
. * Re: Винито миии! Aulus Vitellius Celsus   19.11.13 13:35
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.