|
Тема |
Re: Винито миии! [re: Неизвестен] |
|
Автор |
Киро ( ) |
|
Публикувано | 19.11.13 11:00 |
|
|
Претаканията е най-добре да започнат след като всичко приключи. Инак, при червените имаш едно "по принуда" действие, което прави същото като претаканията - тегленето на прото-виното след мацерацията(отделянето от джибрите).
Не би трябвало да е проблем и това, което си направил и според мен не това е основната причина за сладненето(ако и доколкото го има). По-скоро бих търсил причината в температурата, дрождите и пре-сулфитиране(или липсата на нормално такова) в началото. Ако не е нищо от горното, остава захарността, която, повтарям, според мен е излишно висока за бяло вино. Особено, ако си заквасил с дрожди за бяло вино и по технология за бяло вино(само сока/ширата) - тогава имаш готово обяснение.
Ще продължа да разговарям с теб на база Христос и ПреданиетоРедактирано от Киро на 19.11.13 11:02.
|
| |
|
|
|