Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:51 11.05.24 
Клубове / Общества / Непрофесионални / На пиячите Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Винито миии! [re: Киро]
Автор prisoner-93619 (Приятел)
Публикувано18.11.13 12:48  



Канех се да пусна подобна тема с подобен въпрос, но са ме изпреварили. Имам бяло вино, което ферментира доста добре 5 седмици. Преди 5 дена ферментацията приключи и реших да го претакам. Вече беше почнало да се избистря даже. Обаче има една съвсем лека и далечна, но все пак сладка жилка. Това ми се случва за първи път от 4-те ми скромни години винарски опит. Сулфитирано е, заквасено, два пъти е претакано по време на ферментацията, температура в помещението - между 16 и 21 градуса. Захарността му беше наистина висока - около 23,5-24 градуса, не съм го разреждал. Интересното е, че като го оставих на стайна температура вкъщи, пак не тръгна ферментация. Вече почвам да си мисля, че си внушавам за сладката жилка

.

Някакви предположения? Има ли вариант наистина захарността му да е била твърде висока, за да могат да го преработят дрождите? Все пак с подобна захарност червеното ми вино превира без проблем и няма помен от сладост.

Поздрави.

"Няма нищо по-хубаво от лошото време"

Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Винито миии! mr.fago   17.11.13 09:44
. * Re: Винито миии! Киро   18.11.13 09:58
. * Re: Винито миии! prisoner-93619   18.11.13 12:48
. * Re: Винито миии! Киро   18.11.13 22:09
. * Re: Винито миии! Неизвестен   18.11.13 23:10
. * Re: Винито миии! Киро   19.11.13 11:00
. * Re: Винито миии! Неизвестен   19.11.13 15:06
. * Re: Винито миии! Aulus Vitellius Celsus   19.11.13 13:35
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.