|
Тема |
Re: Винито миии! [re: Киро] |
|
Автор |
prisoner-93619 (Приятел) |
|
Публикувано | 18.11.13 12:48 |
|
|
Канех се да пусна подобна тема с подобен въпрос, но са ме изпреварили. Имам бяло вино, което ферментира доста добре 5 седмици. Преди 5 дена ферментацията приключи и реших да го претакам. Вече беше почнало да се избистря даже. Обаче има една съвсем лека и далечна, но все пак сладка жилка. Това ми се случва за първи път от 4-те ми скромни години винарски опит. Сулфитирано е, заквасено, два пъти е претакано по време на ферментацията, температура в помещението - между 16 и 21 градуса. Захарността му беше наистина висока - около 23,5-24 градуса, не съм го разреждал. Интересното е, че като го оставих на стайна температура вкъщи, пак не тръгна ферментация. Вече почвам да си мисля, че си внушавам за сладката жилка .
Някакви предположения? Има ли вариант наистина захарността му да е била твърде висока, за да могат да го преработят дрождите? Все пак с подобна захарност червеното ми вино превира без проблем и няма помен от сладост.
Поздрави.
"Няма нищо по-хубаво от лошото време"
|
| |
|
|
|