|
|
| Тема |
Re: винен проблем [re: victory_vt] |
|
| Автор |
kalchev (добряк) |
|
| Публикувано | 27.10.12 13:15 |
|
|
|
Извинявам се, че вдигам стара тема, но и мен ме интересува това с подържането на температурата.
Понеже и аз заложих се опитах да активирам джибрите след източването на виното - добавих топла вода с разтворена захар, около 12 кг захар на 40 л вода, добавих винени дрожди, френски някакви, преточих няколко пъти, покрил съм с найлон и одеала - не ще и не ще Онзи ден ми казаха, че като крайна мярка мога да добавя и 2 пакетчета мая за хлая - разтворих, добавих, затоплих 40 литра от материала, затоплих избата до към 20.... нищо А както се очертават температурите трайно под 15, ако реша да топля цялата изба над 20, то тая ракия доста солена ще ми излезе...
Та въпроса ми е , тези нагреватели за аквариум, до какъв обем съд вършат работа? И ако го сложа отгоре, топлината ще стигне ли и до долу, или ще си топли само най-горния слой? И въобще, колко време трябва да чакам някаква реакция от този материал, преди да го изхвърля?
| |
| |
|
|
|