Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:10 29.05.24 
Клубове / Общества / Непрофесионални / На пиячите Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Бърза ферментация - Бай Киро, обяснявай!
Автор фмл (щастливец)
Публикувано18.08.11 22:44  



Ти си арбитър! От червен гроздов сок, като правя по всички леге артис вино, зареждам, 18 градуса сок, правя го на 20 градуса добавякйки сироп касис, ароматизира се кат каберне, в суха хладна стая, киипи 2 седмици, оълежава 2, утаява 2, кажи речи 40 дена добре дасе пие, ох ох ох.
Бял сок - 17 градуса, слагам, да стане 19 гр, заха - захароза с лъжицата пресметнато грамове на литръ, кипи за седмица, става мътен като боза, и утаява светкавично, след 3 седмици готов е да се пие, и то пивко, хубаво, ама после - тръгва да вкисва и трябва да се пие, що така? Тонеже съдовете ми са напоследък големшки, наложи ми се да издуя за 3 дена 16 литра защото се вкисва, а това е доста, карам непрекъснато, кофти на пътя, където се кара със 120 км. А ми е жал да го направя на оцет, а да го излея, по-скоро бих убил човека...

ех мой дядо, тежко време

Редактирано от фмл на 18.08.11 22:48.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Бърза ферментация - Бай Киро, обяснявай! фмл   18.08.11 22:44
. * Re: Бърза ферментация - Бай Киро, обяснявай! Kиpo   21.08.11 20:36
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.