|
Тема |
Бърза ферментация - Бай Киро, обяснявай! |
|
Автор |
фмл (щастливец) |
|
Публикувано | 18.08.11 22:44 |
|
|
Ти си арбитър! От червен гроздов сок, като правя по всички леге артис вино, зареждам, 18 градуса сок, правя го на 20 градуса добавякйки сироп касис, ароматизира се кат каберне, в суха хладна стая, киипи 2 седмици, оълежава 2, утаява 2, кажи речи 40 дена добре дасе пие, ох ох ох.
Бял сок - 17 градуса, слагам, да стане 19 гр, заха - захароза с лъжицата пресметнато грамове на литръ, кипи за седмица, става мътен като боза, и утаява светкавично, след 3 седмици готов е да се пие, и то пивко, хубаво, ама после - тръгва да вкисва и трябва да се пие, що така? Тонеже съдовете ми са напоследък големшки, наложи ми се да издуя за 3 дена 16 литра защото се вкисва, а това е доста, карам непрекъснато, кофти на пътя, където се кара със 120 км. А ми е жал да го направя на оцет, а да го излея, по-скоро бих убил човека...
ех мой дядо, тежко времеРедактирано от фмл на 18.08.11 22:48.
|
| |
|
|
|