|
Тема |
Отчет |
|
Автор |
Heизвecтeн (Приятел) |
|
Публикувано | 25.11.10 19:35 |
|
|
Такааа.. да се похваля малко
За втора година правя вино, малки количество и предимно експериментирам. Мавруд, Каберне, Варненски мискет и Ябълково вино.
За мавруда - не съм доволен, но предвид че е младо вино, то е възможно с времето да се подобри и стане това, което очаквам. Въпреки че едва ли ще дочакам, ако продължавам така упорито да го дегустирам
За кабернето - от това направих най-много. Хубаво вино с добре запазен аромат и вкус. Доволен съм, жалко, че нямам условията( и количествата) да затворя едно буре за другата зима.
За ябълковото вино - много съм доволен. Интересен вкус, чудесно за аператив преди вечеря. Радвам се, щото всички ми казваха да не се занимавам, пък то се получи
За варненския мискет - голям зор да го направя, докато го оронкам на рабицата, ниски температури, труден старт на ферментацията, обачеее.. финалът е прекрасен. Най-горд съм с това вино. Чудесно запазен мискетов аромат. А цветът му е убиец, тъмен кехлибар. С голям кеф си го пия. Между другото вътре има една трета Димят, щото това имаше в лозето, само че аз въобще не го усещам. И ако трябва да съм честен го сложих, щото ме посъветваха винари, че иначе мискета сам трудно превирал. Обаче другата година съм си наумил да видя колко е трудно
Те това е, до скоро и наздраве на всички.
"Няма нищо по-хубаво от лошото време"
|
| |
|
|
|