|
Тема |
Трикове за източване |
|
Автор |
sakry (непознат
) |
|
Публикувано | 27.09.10 12:08 |
|
|
Искам да споделя един начин за източване на ширата от съда където сте сложили смачканото грозде.
Понеже може би и при вас се явява проблем и знаете ,че като започнете да източвате вино или шира от джибрите,семки люспи и така на татък задръстват канелките,аз направих следното което научих от един познат но го подобрих.
Взимате една тръба фи-50 от тези за мръсна вода и надупчвате с бормашина ,на височина колкото е почти най-горната част на съда,кото я правите буквално на решето,но не с по голяма бургия ог 3 мм.Долната част ,може да запушите като издялате тапа от чам,или с каквото се сетите.Поставяте тръбата в кацата,бидона или там какъвто съд ползвате и тръбата започва да се пълни,на принципа на сонда.От там можете с един най оикновен маркуч да го поставите вътре в тръбата и да дръпнете сока съвсем спокойно ,като ви гарантирам че по този начин можете да изсушите джибрите здраво.Аз например си купих от пректикер една помпа за 35 лева която се задейства с бормашина и смуче така здраво,че чак вакум се образува.
Когато свърши свободно вървяшия сок,започвате да въртите трбъата все едно разбърквате и тя обира всичко.
Пробвайте и забравете за скари щипки телове в канелата и под гроздето.
Редактирано от sakry на 27.09.10 12:12.
|
| |
|
|
|