Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:48 02.07.25 
Клубове / Общества / Непрофесионални / На пиячите Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Бяло вино - Откалих, преточих с медна лам. А сега? [re: nandreev]
Автор ceлoтo (непознат )
Публикувано11.01.10 20:24  



Избистряне с белтък става,като белтъка се слага в една чашка с щипка сол,разбива се след това се слага малко вино и продължава разбиването като след това се слага в по голям съд ,пак вино,като се получи хомогенната смес се пълни една кофа с вино и като се сипва по малко от сместа в кофата продължава бъркането.Полученото от кофата се сипва в бурето,раздухваш го с един маркуч и след 4-5 дена преточваш.
По този начин избистрям и ябълковия оцет.
Честото преточване не е за препоръчване защото води до окисляване на виното и то си губи вкусовите качества.Както писах преточване след тихата ферментация,да го освободиш от СО 2,който между впрочем го мъти и от винената кал,която е извор на болести и едно априлско преточване /ако до тогава не си го изконсумирал/ с наливане на 1л.ракия на 100л вино за подготовка през летния сезон.
Дойдох,прочетох,написах



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Бяло вино - ПОМОЩ nandreev   03.01.10 16:12
. * Re: Бяло вино - ПОМОЩ spasss   04.01.10 18:37
. * Re: Бяло вино - ПОМОЩ roroboro   05.01.10 15:19
. * Re: Бяло вино - ПОМОЩ tatasisiivi   09.01.10 13:00
. * Re: Бяло вино - ПОМОЩ ceлoтo   09.01.10 20:37
. * Бяло вино - Откалих, преточих с медна лам. А сега? nandreev   09.01.10 22:43
. * Re: Бяло вино - Откалих, преточих с медна лам. А сега? ceлoтo   11.01.10 20:24
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.