|
Тема |
Бяло вино - Откалих, преточих с медна лам. А сега? [re: ceлoтo] |
|
Автор |
nandreev (непознат) |
|
Публикувано | 09.01.10 22:43 |
|
|
Благодаря много за съветите!
Първо да обясня за бурето: купих 2 бурета от http://www.querse.gr/index.asp . В другото беше мерлото - с него нямах никакви проблеми /освен, че почти не остана вече/. Така, че, лично аз засега не се съмнявам да има някакъв проблем с бурето. Ще видим...
Виното вече е откалено, преточих го върху медна ламарина и отново е в бурето, което киснах 3 дни /сменях водата всеки ден, изглеждаше ОК/. Не го напуших /напушването означава процедурата със серна лента, нали?!/, т.к. за миризмата се съмнявам и в това, че преди наливане на виното запалих не 1, а 2 серни ленти, и то 3 пъти по-дълги от лентата на комшията например.
Не ме мързи, мога да преточвам през ден, ако трябва! Какво ще ме посъветвате, през колко време е добре да се прави това? И няма ли опасност от много преточване да изветрее алкохола и да се получи безалкохолно вино ?
При следващото преточване мога да го налея в другото буре /то сега е измито добре и в него има 5 литра ракия – консервирал съм го до наесен/.
И това с белтъка – какво точно се прави?
Поздрави и наздраве!
Пийте вино, за да сте здрави. А здравето е необходимо, за да се пие ракия!
|
| |
|
|
|