Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:41 05.07.25 
Клубове / Общества / Непрофесионални / На пиячите Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Бяло вино - Откалих, преточих с медна лам. А сега? [re: ceлoтo]
Автор nandreev (непознат)
Публикувано09.01.10 22:43  



Благодаря много за съветите!
Първо да обясня за бурето: купих 2 бурета от http://www.querse.gr/index.asp . В другото беше мерлото - с него нямах никакви проблеми /освен, че почти не остана вече/. Така, че, лично аз засега не се съмнявам да има някакъв проблем с бурето. Ще видим...
Виното вече е откалено, преточих го върху медна ламарина и отново е в бурето, което киснах 3 дни /сменях водата всеки ден, изглеждаше ОК/. Не го напуших /напушването означава процедурата със серна лента, нали?!/, т.к. за миризмата се съмнявам и в това, че преди наливане на виното запалих не 1, а 2 серни ленти, и то 3 пъти по-дълги от лентата на комшията например.
Не ме мързи, мога да преточвам през ден, ако трябва! Какво ще ме посъветвате, през колко време е добре да се прави това? И няма ли опасност от много преточване да изветрее алкохола и да се получи безалкохолно вино ?
При следващото преточване мога да го налея в другото буре /то сега е измито добре и в него има 5 литра ракия – консервирал съм го до наесен/.
И това с белтъка – какво точно се прави?
Поздрави и наздраве!

Пийте вино, за да сте здрави. А здравето е необходимо, за да се пие ракия!


Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Бяло вино - ПОМОЩ nandreev   03.01.10 16:12
. * Re: Бяло вино - ПОМОЩ spasss   04.01.10 18:37
. * Re: Бяло вино - ПОМОЩ roroboro   05.01.10 15:19
. * Re: Бяло вино - ПОМОЩ tatasisiivi   09.01.10 13:00
. * Re: Бяло вино - ПОМОЩ ceлoтo   09.01.10 20:37
. * Бяло вино - Откалих, преточих с медна лам. А сега? nandreev   09.01.10 22:43
. * Re: Бяло вино - Откалих, преточих с медна лам. А сега? ceлoтo   11.01.10 20:24
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.