|
Тема |
Re: Бяло вино - ПОМОЩ [re: nandreev] |
|
Автор |
roroboro (непознат
) |
|
Публикувано | 05.01.10 15:19 |
|
|
Не се страхувай ще стане вино както каза колегата преди мен, претакай го по възможност на мед. ламарина ако мерише на развалени яйца.И дори без нея го претакай по често също ще стане.Но ако си побарал буре от някои "специалисти бъчвари" забрави че ще изчезне миризмата.Мен така ме пречукаха бъчвари от с.Овчарци.Твърдеха че не мажат бурето с нищо, а после през вранята (включително и на двете изрязани дъсчици от нея)видях че на някои места е мацвано с нещо и виното мирише на нещо което не мога да определя на какво. А иначе ако не е бурето, си допуснал грешка че не си откалил.Аз също някога не го откалвам и някога след първото претакане е добре друг път не.Моя съвет е за сега не го връщай в бурето.Претакай го няколко пъти.Ако мириса не намалява но и не се увеличава виновно е бурето.Ако мириса намалява виновен си ти, защото късно го откалваш.Ако като го върнеш в бурето по късно и започне мириса пак да се увеличава, забрави за това буре, и "благослови" "майстора"!
|
| |
|
|
|