|
Тема |
Как да измеря градусите алкохол във виното |
|
Автор |
stefsto (новак) |
|
Публикувано | 13.11.09 12:17 |
|
|
По причина, че не ми е станало още новото вино си пийвам старото. Имам едно от 2007 година, чудно, но гледам пийна чашка, две, три не "опива". Като опитам две чашки от новото ( то не е станало още, но за да го пробвам до къде е) "хвана" ме от втората чаша. Та се замислих да не би онова от 07-ма да съм го изчакал да стои много в бурето преди да го бутилирам и да му е изветрял алкохола? Между другото в бурето стои вино, отделено на 7до10-ти ден от зърната. И си мисля ако го оставя виното до късна пролет, вече се позатоплило дали не изчезва алкохола? Аз обикновено към края на март, или април, когато ми е топличко на тавана го бутилирам в по-малки съдове, а някъде лятото в още по-малки (ама не винаги, зависи от количеството). Та да се върнем на въпроса има ли уред за измерване на градусите алкохол във виното или да си го пия на воля без да ме глождат съмнения. Между другото, преди години имах едни слаби вина и когато ги бутилирах в бутилки от литър (последното бутилиране) капвах по малко ракия уж да ги стабилизирам и запечатвах с восък капачката. Ама я изоставих тази практика. Сега - да живее пластмасата.
|
| |
|
|
|