Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:22 17.06.24 
Клубове / Общества / Непрофесионални / На пиячите Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Ей, не разбирате от майтап [re: Kиpo]
Автор stefsto (непознат )
Публикувано02.10.09 21:39  



Та лозето ми е .....борсата в Дружба. Преди доставчикът ми беше на пазара Д.Петков (София), от Асеновград с фантастично грозде, но две години го няма. Сега се случи от Стара Загора. По въпроса за хигиената - установил съм, че здравото и хубаво грозде надвива дребни пропуски....но все пак чак до мушици - не се стига. Тази година гроздето беше фантазия. Препълних малко бидоните (пуста алчност) но източих по 2-3 литра, разбърках го (тази вечер) и в неделя мисля да го вадя. После...няма да ви казвам какво ще правя...Но аз да ви кажа честно предпочитам по-леко вино, някак си ми излиза по-евтино (най-вече по-вкусно)от ходенето за минерална вода при халите...(хи-хи). А за "Отел-а" той е от асмата ми в двора на местото, не е много, само в последните два бидона сложих. Но моят "Отел" не съм сигурен, че е точно този сорт. До мен (на местото), роднина от Враца гледаше (нарича го отел) грозде с дребни зърна, което косовете го изяждат до зърно. Моето е по-едро, много ароматно, не се пръска, косовете не го ядат (защото става малко по-късно) и пръчките ги взех от едно Ботевградско село преди 15-на години. Та такива работи. А и буретата ги измих със сода преди две седмици и са готови да посрещнат предизвикателството....Мечтая си да не ми стигнат съдовете...хи-хи.

Та такива работи при мен...За захарността - първите три бидона 22 - 23 % при 22 % в къщата. Следващите два (хем купих гроздето в понеделник) даде 25 %. Просто не е за вярване. Брат ми вика - не показва верно, не показва ама на втория ден ферментацията беше върха. И то без мая...Та към Киро, извинявай...признавам си без бой. Но за Отела от асмата ми (не се пише астма нали?) гарантирам, че е узряло и много вкусно. Сега се сещам, че мога за обера какво е останало и да смачкам да видя захарност...ще докладвам. Малко се разпострях, но ми е кеф да ви кажа, просто да споделя опит в края на краищата. За валците - не се регулира, но може да се сложи една пружинка - днес го гледах и мислих как да го усъвършенствам.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Винпром в къщи: KиpoАдминистратор   29.09.09 10:10
. * Re: Винпром в къщи: Linchpin   01.10.09 01:41
. * с риск да направя непопулярно изказване Kиpo   01.10.09 08:41
. * Моят си винпром stefsto   01.10.09 13:26
. * Re: Моят си винпром huanji   01.10.09 16:44
. * Re: Моят си винпром Linchpin   02.10.09 00:41
. * Re: Моят си винпром huanji   02.10.09 08:57
. * Въпрос на вкус. Аз, примерно, не бих Kиpo   02.10.09 10:12
. * Re: Моят си винпром Kиpo   02.10.09 10:04
. * winagi трябва да оставяш Kиpo   02.10.09 10:04
. * това не е много добре Kиpo   02.10.09 10:18
. * Ей, не разбирате от майтап stefsto   02.10.09 21:39
. * Re: Ей, не разбирате от майтап Kиpo   07.10.09 09:43
. * Re: с риск да направя непопулярно изказване Linchpin   02.10.09 00:31
. * Re: с риск да направя непопулярно изказване Linchpin   06.10.09 09:21
. * нещо... Kиpo   07.10.09 09:40
. * Re: с риск да направя непопулярно изказване pirx   02.10.09 13:24
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.