|
Тема |
Re: Ински и Янски тип храна [re: CУ] |
|
Автор |
P_T_R () |
|
Публикувано | 09.11.04 16:02 |
|
|
Съжалявам, че се забавих с отговора но въпроса ти - през изминалата седмица
не бях в София.(Дори се прибрах по-рано заради 9-10.11 OSHO EVENTS).
Но колегата Хуанджи ти е отговорил вместо мен!
Казват, че ИН и ЯН се съдържат във вид на компоненти в състава на всички
предмети и явления, а това включва и храните. И за да се търси баланса,
ЧИГУН-майсторите препоръчват през лятото, когато ЯН-енергията е в
максимална активност - да се приема повече Ински тип храна. През зимата,
която е типична ИН, се препоръчва за баланс повече Янски тип храна.
ИНСКИ ТИП ХРАНА : ориз, лимони, праскови, круши, растителни масла,
минерална вода, билков чай...
ЯНСКИ ТИП ХРАНА : пшеница, овес, ягоди, орехи, бадеми, портокали грозде,
сирене, кашкавал, кафе...
Има една интересна книжка на български език по темата :
"ЕСТЕСТВЕН ЧИГУН",от д-р Ван Циенцюн. В нея авторът посочва и как
една и съща храна приготвена топлинно по различен начин, придобива
различна характеристика - варените и задушените ястия са ИН, а пържените
и печените са ЯН.
|
| |
|
|
|