Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:53 21.12.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Оръжия Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Рецепта [re: big_hunter]
Автор Yank1911 (ентусиаст)
Публикувано13.11.05 21:58  



От различни части на сърната се правят различни ястия. Предполагам, че месар я е обработил. Най вкусното месо е от долната част на гърба. Тук го наричат tenderlion. Можеш да го пържиш като шницел - оваляш го в яйца и брашно, чер пипер, сол ....Страшно върви с червено вино първак.

По начало место на сърната е много богато на протеин и с много ниско съдържание на мазнини. Зависи как си третирал убитото животно, веднага след изстрела. След като се очисти и измие (някой казват, че не трябва да се мие) трупа се държи няколко дена на студено. Месото става крехко. Иначе трябва да го киснеш във вино и пресно мляко за да стане по крехко. Тук масово се употребява сок от портокали.

Правил съм луканки със смес на диво прасе (2:1 за прасето).

Друсан кебап от сърнешко е също много вкусно. Готви го на много бавен огън.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Рецепта big_hunter   13.11.05 19:54
. * Re: Рецепта Yank1911   13.11.05 21:58
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.