|
Тема |
Re: Рецепта [re: big_hunter] |
|
Автор |
Yank1911 (ентусиаст) |
|
Публикувано | 13.11.05 21:58 |
|
|
От различни части на сърната се правят различни ястия. Предполагам, че месар я е обработил. Най вкусното месо е от долната част на гърба. Тук го наричат tenderlion. Можеш да го пържиш като шницел - оваляш го в яйца и брашно, чер пипер, сол ....Страшно върви с червено вино първак.
По начало место на сърната е много богато на протеин и с много ниско съдържание на мазнини. Зависи как си третирал убитото животно, веднага след изстрела. След като се очисти и измие (някой казват, че не трябва да се мие) трупа се държи няколко дена на студено. Месото става крехко. Иначе трябва да го киснеш във вино и пресно мляко за да стане по крехко. Тук масово се употребява сок от портокали.
Правил съм луканки със смес на диво прасе (2:1 за прасето).
Друсан кебап от сърнешко е също много вкусно. Готви го на много бавен огън.
|
| |
|
|
|