|
Тема |
Заек с плънка на Фурна |
|
Автор |
vladisss () |
|
Публикувано | 25.02.03 20:27 |
|
|
Заек с плънка на Фурна
заек 2 кг (1 бр)
смляно телешко месо 100 г
гъби 100 г (1 ч.ч.)
яйце 1 бр
кромид лук 60 г (1 глава)
магданоз 1 връзка
растителни масло 100 мл (1/2 ч.ч.)
червен пипер 10 г (1 с.л.)
черен пипер
сол
1. Заекът (без главата и вътрешностите) се кисне до 24 часа (в зависимост от възрастта) в подкиселена с оцет вода, след което се измива, посолява се и се поръсва с част от смления черен пипер;
2. От смляното месо, предавиртелно на киснатия във вода хляб, нарязаните на ивички гъби, свареното и ситно нарязано яйце, ситно нарязания лук и магданоз, червения пипер, черен пипер и сол на вкус се приготвя плънката;
3. Заекът се напълва и зашива, след което се намазва с мазнината;
4. Поставя се в тавичка върху тънки филийки от сланината, покрива се и отгоре с филийки от сланината и се пече около 1 1/2 часа в умерена фурна, като по време на печенето в тавичката се налива по малко вода или месен бульон;
5. Изпеченият заек се полива с отделения в тавичката сос и се поднася с гарнитура по избор и между 3 и 6 литра червено вино....
|
| |
|
|
|