|
Тема |
За италианската и гръцката кухня [re: jamie] |
|
Автор |
lrini_ex () |
|
Публикувано | 14.04.10 21:06 |
|
|
Пицата се е превърнала почти в традиционно ястие на Гърция - даже пицата в Гърция е по-вкусна от тази в Италия /пробвала съм и в Рим и във Венеция/.
Пастицио-то - в Гърция е ястие, което си го правим поне веднъж в седмицата в къщи, нещо като боб чорба в България, тоест. Лазанята - също - даже си имаме повече нейни разновидности, отколкото имат италианците.
Пържени морски деликатеси - еднакво си ги приготвяме и в двете държави - с босилек , риган и чесън /аз не го прибавям последния/ за вкус.
Макарони - много се ядат в Гърция, но не "аденте" /леко обварени, като в Италия/, а добре сварени и с много, много масло, освен салцата / болонез, четири кашкавала и т.н./
Италианците си нямат , вярно , суфлаки, та малко повече от нас правят диета... Но пък си имат прекрасните им сладоледи, дето пък сме им ги откраднали и са невероятни на вкус и можеш да си ги купиш във всяка гръцка сладкарница....
|
| |
|
|
|