|
Тема |
Re: Питане за Алцхаймер [re: skybeamer] |
|
Автор |
Aтилea (пристрастен) |
|
Публикувано | 01.12.11 22:41 |
|
|
Аз се интересувам от болестта на Алцхаймер във връзка с един друг проблем, който има подобни прояви. В тази връзка и следя новините.
Счита се, че има естествени вещества, които допринасят за намаляване на проявите на Алцхаймер. Аз поне знам за две. Едното вещество се намира в големи количества в ябълките (най-вече), лука, боровинките, ягоди, малини и подобни berries. Това вещество разрушава отровния бета-амилоид, който се създава по неизвестни причини в мозъка на болните от Алцхаймер. Пишат, че две ябълки на ден не само предпазват от Алцхаймер, но и значително подобряват когнитивните възможности на вече болни от тази болест.
Другото вещество подпомага стабилизирането на нервните клетки, което е проблем при болестта на Алцхаймер. То (веществото) се намира в големи количества в черното грозде, в червените вина.
Ако се интересувате, мога да погледна как точно се казваха тези две вещества, че в момента не се сещам.
|
| |
|
|
|