|
Тема |
Re: добре дошла в Чикаго [re: dma] |
|
Автор | вaнчo (Нерегистриран) | |
Публикувано | 19.03.03 18:55 |
|
|
Не се слага шоколад в тирамису, а бишкотите(lady fingers) се напояват с еспресо или нес кафе(кафето много силно или "късо" направено) така , че да не се разкашкат и да не са сухи(значи внимавай с пропорцийте). Крема е от лесен по лесен. Пет жълтъка се разбиват в 150 грама захар( с миксер) после добавяш 453 грама крема сирене(mascarpone-но и с обикновено става), разбиваш, добавяш един белтък и кафена чашка Кахлуа(или който и да е вид ром или ликьор), разбиваш и редиш крема и бишкотите(като ги заливаш с кафето). Фраскаш я в хладилника за 24 часа и нападаш след това като Ацевите фаланги...
ако мислиш, че ще ти излезе скъпо удоволствието, по-горе е рецептата на главен готвач Ванчо
|
| |
|
|
|