|
Тема |
Re: Рецепта [re: nikoN] |
|
Автор |
stier66 (gastronom) |
|
Публикувано | 15.11.05 04:45 |
|
|
Бе що ги трепете тези козички?Не останаха,то и без това ги морят чакали и вълци.....
Моят съвет е ;не киснете в маринати ,ако не е нужно.само вода да се обезкарви,не ползваите много подправки със силен вкус(особено чесън)така се губи спец.дивечов аромат,ако не ви харесва мелете на каима и месете с друго месо.
Хубаво е да се подаржи във фризер.Ако се вакумира месото може да стои 2-3седмици в хладилник-така се отпуска и се приготвя по-лесно,До 1 седмица може да стои във вино месото нарязано за кебап или печене......
От сърна и еленско стават чудесни" медалъони",но трябва да се знае от коя част дасе реже и как.Приготвят се бързо (3-5мин.)и са много крехки.Поднасят се с тъмен дивечов шери-сос и гъбено рагу.
По-о лесно е печеното.Почистеното месо барязано на едри парчета се изпаржва(глазира) от всички страни.Може вжв фурна в тавата в която ще се пече с предварително загрятя до пушек мазнина.След което се полива с вода,размито сладко от боровинки с вино,сол чер пипер и зърна хвоина сухи счукани.така печете 2 часа като се долива и облива периодично.После мятатае ароматен зеленчук и допичате още час.Пднася се с гарнитура която ви харесва полято със соса от печено и ароматния зеленчук,но задалж ително с гъбено рагу(5-6)вида гъби,запържени с лук и задушени със сметана)......
За дивечовия гулаш ще пиша друг път ако някои се интерисува.....да ви е сладко ,наздраве....
|
| |
|
|
|