Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:54 07.07.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Лов и риболов Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Рецепта [re: nikoN]
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано15.11.05 04:45  



Бе що ги трепете тези козички?Не останаха,то и без това ги морят чакали и вълци.....
Моят съвет е ;не киснете в маринати ,ако не е нужно.само вода да се обезкарви,не ползваите много подправки със силен вкус(особено чесън)така се губи спец.дивечов аромат,ако не ви харесва мелете на каима и месете с друго месо.
Хубаво е да се подаржи във фризер.Ако се вакумира месото може да стои 2-3седмици в хладилник-така се отпуска и се приготвя по-лесно,До 1 седмица може да стои във вино месото нарязано за кебап или печене......
От сърна и еленско стават чудесни" медалъони",но трябва да се знае от коя част дасе реже и как.Приготвят се бързо (3-5мин.)и са много крехки.Поднасят се с тъмен дивечов шери-сос и гъбено рагу.
По-о лесно е печеното.Почистеното месо барязано на едри парчета се изпаржва(глазира) от всички страни.Може вжв фурна в тавата в която ще се пече с предварително загрятя до пушек мазнина.След което се полива с вода,размито сладко от боровинки с вино,сол чер пипер и зърна хвоина сухи счукани.така печете 2 часа като се долива и облива периодично.После мятатае ароматен зеленчук и допичате още час.Пднася се с гарнитура която ви харесва полято със соса от печено и ароматния зеленчук,но задалж ително с гъбено рагу(5-6)вида гъби,запържени с лук и задушени със сметана)......
За дивечовия гулаш ще пиша друг път ако някои се интерисува.....да ви е сладко ,наздраве....



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Рецепта big_hunter   13.11.05 19:23
. * Re: Рецепта Ezekiel   14.11.05 08:51
. * Re: Рецепта nikoN   14.11.05 22:20
. * Re: Рецепта stier66   15.11.05 04:45
. * Re: Рецепта big_hunter   16.11.05 14:53
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.