|
|
Proletna salata s kopriva, za swejest i zdrawe.
(moje i saksiina!)
Копривата (1/2 кг) се почиства от дръжките и се попарва в подсолена вряща вода, след което се отцежда и нарязва на ситно. Добавят се настърганите морков и краставица, стафидите (30 г), нарязаният на ситно пресен лук (2 стръка). Всичко това се овкусява със сол, зехтин и лимонов сок и се разбърква.
Сиренето (100 г) се намачква с вилица. Към него се добавят счуканите орехови ядки (15 г), ситно нарязаните чесън (1 стрък) и копър (1 връзка) и киселото мляко (1 кофичка). Сместа се разбърква добре.
В салатена чиния се оформя гнездо от копривената смес. Средата му се запълва с млечната смес, която се украсява с цели бадеми.
* liubimo mi e da gadaq kakvo mi kazwat ili izobshto se kazva
Кознати мукаци!
** tazi vecher nqmam kirilica! (tova kam mnogouvajavaniq i liubim moderator)
CHOICES, personal rights and responsibilities Редактирано от angeelari-201828 на 01.06.14 00:23.
|
| |
|
|
|