|
|
| Тема |
Re: Здраве [re: Eholincho] |
|
| Автор |
Eholincho (12 Chicchan) |
|
| Публикувано | 26.04.14 21:55 |
|
|
|
"Опитът ми през последните 21 години потвърждава съвременните научни изследвания, че прекалената консумация на рафинирани захари, както бяла, така и кафява, води не само до затлъстяване, хиперинсулинизъм и диабет, но и до чести възпаления, повишени нива на лошите мазнини в кръвта и най-страшното - до ракови заболявания. Защото нашите гени са формирани в древни времена, когато човек е консумирал сладост само под формата на 2 кг. мед за година. През 1830 г. са се изяждали до 5 кг. захар годишно, а през 2000 г. килограмите са вече... 70 (по данни на мащабно изследване, публикувани в American Journal of Clinical Nutrition - 2005 г. )!
Още през 1931 г. немският биолог Ото Вартбург получава Нобелова награда за откритието, че обмяната на веществата в злокачествените тумори е силно зависима от консумацията на глюкоза. Колкото повече глюкоза, толкова по-голям риск от рак! "
Д-р Людмила Емилова
| |
| |
|
|
|