|
Тема |
Проблеми на самогона, пърцуцата и шльокавицата [re: aspid] |
|
Автор |
dedo_minu (пристрастен) |
|
Публикувано | 23.08.08 22:52 |
|
|
Според мен има коренна разлика в джибрите - основно изискване е нещото което се оставя да втаса е да има захар На север - някъде е зърно, някъде - май - картофи.
Но в нашата традиция джибрето е от плодове, круши, грозде, сливи, джанки. Зърното е по изключение. Преди няколко години като закъсаха с реколтата от сини сливи в Троян правеха сливова ракия от ечемик (по троянска технология). Но зърното у нас е изключение. Има и изключения на джибри от мармалад конфитюр и други такива боклуци - като бракувани близалки но това е много рядко....
Има и коренна разлика в начина на пиене - при по-северните народи това си е чисто свинско наливане.
При нас, при грузинците и при хинду тантра нещата стават с моабет, с мезета с мантри, с тостове - поезия
При нас водещо е моабета и мезетата при хинду тантра водеща е индивидуалната мантра, А при грузинците нещата са институционализирани и се водят от ТАМАДАта - тартора на разпивката - цари ред законност и правилата на Кубертен
|
| |
|
|
|