Тук е от 1 дек 2011
1016 мнения
Дневник
Добреее..пускам рецептите.
Рецепта за мъфини с месо - снимка 1, първи ред:
Продукти:
1. 100-200 гр пилешки гърди на скара, нарязани на ситно.
2. 3-4 яйца
3. 2 с.л. кисело мляко
4. 100 гр извара
5. Подрправки - градинска чубрица, червен пипер, сол
Приготвяне:
Всички продукри се разбиват добре, като месото се добавя накрая и се разбърква, за да се разпредели равномерно в сместа. Изсипват се в силиконови форми за мъфини и се пекат. Аз ги пъхнах в микровълновата за 10 минути на макс мощност, но може и в обикновена фурна.
За соса:
1. Кисело мляко
2. Извара
3. Пресен магданоз
4. Подправки по избор
Рецепта за омлетите на снимка номер 4, първи ред (омлетите на снимка 2, 4-дясно на първи ред, както и първата снимка от втория ред са един и същи омлет) :
Всяка от “палачинките” е приготвена с по 1 яйце, 2 белтъка и 3-4 с.л. прясно мляко. Разликата е в подправките.
Палачинката отдясно е солена. Приготвена е с лъжица червен пипер, чубрица и малко копър.”Заливката” е направена от половин кофичка цедено кисело мляко (купувам “Олимпус”, мнооооооого е вкусно), копър, малко чесън на прах и сол.
“Палачинката” от лявата страна е сладка. Приготвена е с половин ампула ванилова есенция “Д-р Йоткер” и подсладител на вкус. “Заливката” към палачинката отляво (вижда се на снимка номер 2) е направена от другата половина от кофичката цедено кис.мляко “Олимпус”, 2 с.л. обезмаслено какао без захар, половин ампула есенция ром “Д-р Йоткер” и подсладител на вкус.
Пържени са в тиган с незалепващо покритие, на ниска температура, за да се изпекат равномерно. Няма никакви добавяни мазнини, почти без въглехидрати са (само в заливките има по мъничко).
П.П. Ако тигана е наистина незалепващ (тефлонов/керамичен), палачинката е готова за обръщане тогава, когато почти безпроблемно се отлепва с помощта на шпатула. Ако лепне и е трудна за обръщане, значи още не трябва да се обръща.
Рецепта за палачинката на снимка 3, първи ред:
Подсладител
2 яйца
половин ампула ванилова есенция
2 с.л. цедено кис. мляко “Олимпус”
3 с.л. пшенични трици
Всичко се разбърква добре и се изсипва в кръгла силиконова форма за печене (моята е релефна, виждат се формичките, които са се получили). Пече се 10 минути в микровълнова фурна на силна, но не максимална мощност.
П.П. Различните микровълнови фурни изискват различно време за приготвяне. Най-добре си поглеждайте от време на време, за да не я пригорите.
Рецепта за омлет на снимка 2, втори ред:
Продукти:
2 яйца
малко жълта сладкарска боя
ванилова есенция
За соса: заквасена сметана и степче ягода
Процедурата е ясна
Рецепта за хрупкаво пилешко на снимка 3, втори ред (другото е най-обикновена салата с домати, чушки, моркови и извара):
Продукти:
500 гр пилешки гърди
Градинска чубрица, чесън на прах, черен пипер, малко червен пипер
Маги “Унисос”
Приготвяне: в тиган с незалеп. покритие се запича пилешкото, накълцано на малки парченца и полято с 3-4 с.л. от соса и подправките . Първо се пече на ниска температура, а към края се увеличава на макс, за да се появи хрупкава коричка
Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64766#ixzz2e1kBDCfc
Романа: хубу, Члене, ти с сс-а държиш ли контакт?
|