|
Тема |
Re: Sladko [re: Nevesha] |
|
Автор | вp. (Нерегистриран) | |
Публикувано | 25.03.01 00:53 |
|
|
сладкото не се стерилизира, но трябва да внимваш като го вариш.
спази стриктно рцептата - на колко ягоди колко там захар и лимонена киселина да сложиш, при варенето обирай внимателно пяната и пробвай дали сладкото е готово като капваш капка от сиропа му върху суха чиста чиния. щом капката спре да се разлива, а седи като хубаво, лъскаво топче - сладкото ти е готово.
не дръж чинията в която пробваш на печката, че се затопля и пробата не може да стане успешна.
наливай сладкото в сухи буркани и затваряй със сухи капачки, за да не се захароса.
дръж го на тъмно после.
сладкото не се стерилизира, защото то си стои читаво, ако е направено както трябва, дълго време.
пък и докато го стерилизираш в бурканчетата може да попадне вода при загряването и цялата работа отива залудо.
щом има много евтини ягоди - би могла да си направиш и сок и сироп - вкусни неща са : )
|
| |
|
|
|