Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:38 28.09.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Не претендирам, че ще харесат на майка ти, но... [re: Megan]
Автор Meдapko (член)
Публикувано14.12.00 14:44  



...се надявам, че някое ще ти даде основа за твоя рецепта /най-малкото/:

Започвам от по-скъпите към по-евтините.

- 1 килограм синьо сирене
- 500 грама кашкавал /по-твърд, за да става за настъргване/
- 300 грама бяло сирене
- 100 грама сметана
- зелен пипер /не чушки!/
- 80 грама масло
- тостове или франзели
- 200-300 грама трохи /начукан

не особено сладък сухар/

Загряваш маслото и прибавяш трохите, като се запържат леко, намаляваш огъня и прибавяш натрошеното синьо сирене. БЪРКАЙ! За да не залепва, сипи малко от сметаната. След това настържи вътре кашкавала. БЪРКАЙ! Сега е ред на бялото сирене. БЪРКАЙ! След това добавяш и останалата сметана и зеления пипер. Усилваш малко огъня, като продължаваш да бъркаш енергично. Сега е ред на хлебчетата. Аз лично ти препоръчвам франзелите. Ето как да се справиш с тях. Гледай да не са от най-хрупкавите отвън, но да не са и меки. Нарязваш франзелата на големи парчетии по 6 пръста дълги. След това я режеш не напряко, а по дължина! Запичаш мнооого леко тези парченца и ки мажеш с домат. Не с доматено пюре, а с домат. След това капваш малко зехтин и ето ти хлебчетата за пастета от сирене.
Към тази рецепта върви и чесън, може и пъстри /зелени, червени и жълти/ ситно нарязани чушки да добавиш. Абе, разюздай фантазията си!

Сега нещо морско:
В тази рецепта съотношенията ми не ги бива много, но ти ще се оправиш, сигурен съм!
- 1 килограм сардини или други малки рибки, но не цаца или сафрид
- 400 грама домати
- ариса /много лютива доматено-чушкова паста/, може да се замести с доматено пюре с лютко, ама от тия "отровно" лютите в малките шишенца
- 1 малка глава чесън
- материал за панировка /по желание/

Тази е много проста. Рибките почистваш от подробностите и главите и ги разтваряш. От доматите и лютивите истории /включително чесъна/ си правиш гъсто сосче /ако ти се получи рядък, го сгъсти със соево брашно /има в един магазин в началото на ул. Милин камък, дано си от София, че не знам иначе къде другаде има/. Взимаш две рибки мажеш на едната от лютата доматена смес и захлупваш с другата. Може да панираш, а може и да оставиш в хладилника да стегне. При всички положения, обаче после готвиш - имаш избор или пържени или да ги опечеш. Ако панираш, разбира се не можеш да направиш второто.

Сега най-простия и евтин /сравнително/ вариант.
Доста ефектно нещо е. Купуваш от големите чушки ли се водят, камби ли не знам, ама от тия дето приличат на камбанки /те затова и американците им викат bell pepper/. Режеш пак не напряко, а по дължина, може и да оставиш дръжките. Може да изпозваш и парникови домати /защото са по-гумени и могат по-лесно да се пълнят. Та като казах пълнят ето с какво:

- 400 грама бяло сирене, намачкано
- 4-5 скилидки чесън
- 100 грама малсини без костилки
- черен и зелен пипер
- запържени микроскопични парченца бекон

От това си правиш пастет, пълниш зеленчуците и ги поднасяш в голям съд заобиколени от чипс, обикновени пържени картофи или панирани кашкавалени пръстчета, които прелести ще се топят в това сосченце.

Дано съм ти бил полезен!

Аз съм на:!

Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* предястия! Megan   14.12.00 12:56
. * Отг: предястия! Cy   14.12.00 13:19
. * Не претендирам, че ще харесат на майка ти, но... Meдapko   14.12.00 14:44
. * риба с майонеза Eli_anon   14.12.00 15:33
. * Отг: риба с майонеза Meдapko   14.12.00 15:39
. * Отг: риба с майонеза Eli_anon   14.12.00 15:50
. * Сетих се, Ели! Meдapko   14.12.00 15:53
. * Отг: Сетих се, Ели! Eli_anon   14.12.00 16:03
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.