|
Тема |
Руло Стефани [re: Italian] |
|
Автор |
Аз () |
|
Публикувано | 05.05.00 16:43 |
|
|
Нямаш проблеми. Чукаш около 20 броя от яйцата. Обелваш ги. Разрязваш ги на половинки. Внимателно вадиш жълтъците, за да останат "малки панички" от белтъците. Пасираш с миксер (може и с вилица) жълтъците. Прибавяш по желание някакъв пълнеж: много ситно нарязани кисели краставички (може и пресни), моркови от туршия или мариновани гъби, маринована аншуа и други подобни. Объркваш. После добавяш майонеза и ако си любител на киселото - малко лимонов сок. Пак объркваш много добре. За засилване на цвета на тази смес може да добавиш малко червен пипер. Пълниш "паничките" от белтъците. Ако този пълнеж е фино смлян например с пасатор или футпроцесор, може да се използва шприц с по-широк отвор и паничките да се напълнят с шприцована жълтъчна смес. Отгоре набучваш клонче магданоз, маслина или парченце от маринована чушка. В елепсовидни салатиери околовръст се нареждат тези половинки яйца. В средата се слагат роладини (завита майонеза в тънко нарязани парчета от шунка или друг колбас с по-голям диаметър- напр. хамбургски салам) и червени филета от раци (продават се готови в рибните магазини).Пръсват се няколко клончета магданоз още за по-шаренко. Междувременно бирата се изстудява в хладилника или кофа с вода оставена на течение. Миеш ръцете и се обаждаш на верни и весели приятели. Когато пристигнат, ги шашкаш с майсторлъка си и купона отпочва. На другата сутрин ти си шашнат колко много съдове имаш да миеш и колко много неща трябва да се почистят. Да ти е сладко!
P.S. Пълнените яйца се приготвят за около 20 минути. Останалите до милион яйца в хладилника ги даваш на приятелите ти докато са още трезви и ги приканваш да повторят кулинарния ти подвиг с нов купон на техен терен. И така докато не почнете да хълцате само при вида на яйце.
P.S. Не ти пиша за рецепта за руло "Стефани", тъй като там при най-добро желание не можеш да използваш повече от 2-3 яйца.
|
| |
|
|
|