|
Тема |
Сос Болонезе [re: Italian] |
|
Автор |
Diana () |
|
Публикувано | 30.03.00 18:53 |
|
|
А, доколкото знам това е "Карбонара" , само че него не съм опитвала да го правя до сега. Мисля, че се прави със сметана, бекон и черен пипер.
Но сега ще ти кажа кой ми е любимия бял сос - сметана "Данон" 30% - от кофичките - една 1 или две, според количеството се загряват на среден огън при непрекъснато бъркане, вътре се изсипва настърган нашенски кашкавал, пак бъркаш докато се получи хомогенна смес /кашкавала се разтопява/ поръсваш обилно с майоран и покъкряш 2-3 минути да си пусне аромата. Заливаш веднага пастата - аз го комбинирам с месни равиоли и отгоре настъргваш синьо сирене, трябва да е ароматно и мазно, сиреч поне Бльо де Валмон. Яде се топло, че кашкавала се втвърдява при изстиването, ама то и без това дали някой ще го чака?
|
| |
|
|
|