|
Тема |
Сос Болонезе [re: Italian] |
|
Автор |
Diana () |
|
Публикувано | 29.03.00 17:38 |
|
|
Не се лъжи, соса от кутия - натъпкан с консерванти и нишесте не е за ценители на добрата кухня. Аз го майсторя така - запържвам лук и кайма /смес свинско и говеждо/ в малко зехтин. Прибавям ситно нарязани моркови, ама малко, само за вкус. Отгоре консерва домати, обезлюспени, може и пресни настъргани, малко черен пипер. И сега "моите" подправки - босилек и кълцан чесън. Но съм чувала и вариант за индийско орехче и дафинов лист. Оставяш го на бавен огън да се сгъсти.
Задължително върху жилави спагети, с хубаво сирене и разбира се - червено вино!
|
| |
|
|
|