|
Тема |
Re: Трябват ми варианти на гъбена супа, каша... [re: MoPcKu] |
|
Автор |
c@t () |
|
Публикувано | 20.12.15 12:53 |
|
|
За пръв път чувам за твоята супа с задушени гъби с вода (!!) и брашно, интересно.
Аз беля гъбите ( най-често champignons) т.е. не ги мокря с вода.
после ги слагам в тигана без абсолютно нищо.
След 5 минути започват да отделят течност.
Тогава добавяш лук и моркови, корен от целина или зеленото на целината, каквото обичаш.
Оставям ги на котлона докато течността се изпари и гъбите започнат да "пукат", времето зависи от количеството на гъбите.
Отделно вариш картофи, според количеството на гъбите и това колко гъста искаш супата.
Когато всичко е готово, пресипваш гъбите и зеленчуците в една тенджера, наливаш мляко, пюрираш всичко и овкусяваш.
Аз оставям някоя малка гъба или броколи цели и ги добавям накрая в пюрираното т.е. пюрирам само гъбите с жълти зеленчуци като картофи, лук и корен целина, а останалите цветове ги слагам накрая нарязани.
Ако искаш с млякото слагаш топено сирене и него пюрираш със гъбите и светлите на цвят зеленчуци.
|
| |
|
|
|