|  | | 
| 
          | 
              
                | Тема |  Тази вечер - пилешки дробчета и сърца |  |  | Автор | Chromosom () |  |  | Публикувано | 06.10.15 23:16 |  |  |  | 
        
 
 
				
			Днес правих следната манджа: 
 250 гр. пилешки дробчета
 250 гр. пилешки сърца
 4 глави лук
 една люта чушка
 3 моркова
 1 домат
 съвсем малко черен пипер
 сол
 много вода
 
 Месото стана вкусно, както и плуващите из „соса” задушен лук и моркови. Но я варях поне час и половина, и през цялото време имаше една отвратителна миризма, по-гадна и от тази на свинското – дали заради сърцата, дали защото сложих прекалено много вода – на практика черния пипер, морковите и доматите ги сложих за да я прикрият, но пак остана – и в крайна сметка май ще си отделя дробчетата с лука и морковите, и соса за съжаление ще трябва да го изхвърля или да го дам на кучетата пред блока.
 
 Имате ли идея защо се получи толкова миризливо и, освен да сложа по-малко вода другия път, има ли някакъв специален чалъм?
 
 И нещо от здравословна гледна точка – по колко дробчета и сърца може да се яде, и колко често? Витамините в тях запазват ли се след толкова варене? Какъв е правилният начин на приготвяне?
 
 
 
 
 |  |  |  |  
 |   | 
 |