|
Тема |
Re: Домашен спор [re: Monica123] |
|
Автор |
Dragoness (много огнена) |
|
Публикувано | 24.01.15 00:31 |
|
|
Моето мнение е, че плиткото пържене поема мн повече мазнина ( и да! печката абе как по вс кулинарни предавания фурната, тиганите и вс останало лъщи до блясък .... нали е снимано в собствената им кухня .... няма да спра да се чудя на този феномен)
По принцип аз използвам адски малко мазнина (ок 1 до 2 СЛ на цяла тенджера), и точно поради тази причина когато пържа панирана в бира риба,вече и пица-руло, св дроб, мозък пане и мн, мн рядко картофи предпочитам фритюрник.
Там може да контролираш температурата! (това е мн важно, както си знаем ) , още повече е че не поема толкова много мазнотия ..... др предимство е че оставяш БЪРЗО запърженото да се отцеди в кошничката, а не на салфетка, от която пак си попива мазнотията.
Послушай мъжа си, ако не др ще спестиш от препарати по чистене на печката и околните на нея - ще се изплати и загрява по бързо отколкото котлона (дори и газов).
Това е моя съвет, О и задължително да е разглобяем, иначе никога не може да махнеш старото олио - просто няма прилично измиване и изплакване.
Мисля, че на този етап ти дадох инфо за което да помислиш и с радост ще ти помогна да избереш ако/когато решиш.
See no Evil, Hear no Evil, Lay no Evil Down on Me...or I'll Toast You in Hell
|
| |
|
|
|