| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Ммммх [re: Monica123] | 
                 |  
| Автор | 
lC Roxana (Roxana) | 
 |  
| Публикувано | 19.11.14 19:51 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Когато първо свариш картофите и после пържиш - те поемат много мазнина и стават ужасни. Затова картофени кифтета след пърженето се изцеждат в хартия - за да не се удушиш в пре-пържена мазнина....
 
 
 Соте е нещо друго. Означава задушено - справка по-горе. Означава, че ЗАПОЧВАШ С ПЪРЖЕНЕ - и с доливане на чашка вода или някакъв сос - пърженето се 'превръща' в задушено....
 
 
 ОСНОВЕН ПРИНЦИП Е - И НЕ Е САМО ЗА КАРТОФИ.
 
 
 
 Ти ако искаш и с бульон можеш да долееш....защо да е само вода...
 
 
 Зависи от яденето - и със сметана, и с мляко можеш да долееш....и с други продукти....
 
 
 Затова готвенето си иска основни познания и дефиниции. Аз още се уча. Ше кажат некои - тая па още се учи...ама ас изръшках сума ти континенти, па народности, па това смених, па онва - и нА, се има нещо да се учи бамаааму...
  Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |