| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Ммммх [re: Monica123] | 
                 |  
| Автор | 
lC Roxana (Roxana) | 
 |  
| Публикувано | 19.11.14 10:29 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Какъв бой? няма  да има бой, макар да се позамислих за малко дали все пак да не те смотам...
 
 Ти па ся! 
 
 
 Толкова са прости, ама нА!
 
 Соте знаеш какво е? префърцунена дума за задушени картофи! стават меки и мазни та искаш и чинията да изядеш! 
 
 
 И няма даже трик - толкова са лесни и прости!
 
 
 Първо обелваш и нарязваш картофите. Аз ги обичам на резанчета, ама баба ми ги режеше с големата секира направо на големи парчета на четири. Оубаче аз обичам препържените ъгълчета и ръбчетата - и затова си правим умишлено повече ръбчета и ъгълчета...
 
 Давам ти примерна рецепта за около 1 кг картофи - или грубо 3-4 големи картофа, или 5-6 по-малки.
 
 Приготвяш чесъна. Нситняваш го. За тази цел аз понякога го пускам в гореспоменатото дребно чопърче, ако ме мързи. Ако не ме мързи - използвам една преса за чесън. Резултата трябва да е пюренце от чесън от около 1 супена лъжица. Затова ти трябва минимум 1 глава чесън, нещо такова - но все пак на вкус де...недей да тровиш с чесън някой чесъномразец....
 
 
 Нали знаеш - когато мачкаш чесъна, той се мачка вътре с малко сол. Малко, колко да е малко - една равна чаена лъжичка може би - но пак на вкус. На нас ни е добре с чаената лъжичка и аз слагам хималайска сол - тоя номер го прилагам откак изата ни подлуди в хамериканския за полезности...
 
 
 Приготвяш си 1-2 супени лъжици тарагон - можеш навсякъде да намериш сух и да си купиш - аз още не съм отглеждала пресен - и малко базил, пак така може би супена лъжица - пак на вкус...опитай с тези мерки, ако ти е много - намалявай, ако ти е малко - увеличавай подправката....
 
 
 Тези двете се броят за билки и са много полезни. Гугълни си за какво ги препоръчват. дават един лек вкус на сладнене и аромат на мека и отваряща апетит билка...много са характерни точно за тази манджа. Манждата не става с други билки - абе става, ама не е същото...
 
 
 Значи запържваш картофите на доста силен котлон. Пържат се, докато получат характерната хубава коричка на пържени картофи. 
 
 
 Добавяш приготвените подправки и чесъна, разбъркваш хубаво. Картофите да се омажат добре и равномерно да се разпределят съставките. Така още 1-2 минути. 
 
 
 В последния момент добавяш кафена чашка гореща вода или даже две. Зависи какви са ти картофите - има едни по-воднисти и тежки, а има едни сортове картофи много сухи. Бъркаш. Водата попива буквално в картофите и ги прави меки и уханни и лееекичко ги размива. 
 
 
 
 Целия трик е в подправките и иска малко преценка за водата накрая....други трикове нема.....
 
 
 Сваляш от котлона и поднасяш директно....може да наръсиш сирене отгоре, може да презентираш с някаква салата - примерно руска салата, яйчена салата, тези картофи много вървят с майонезена салата, но и свежа салата може също. Идеи ти давам само....
 
 
 Ем са бързи, ема са вкусни .....в къщи се избиваха за такива картофи...сега малко ми забраняват да пържа - луднали са ми и двамата за ползености и не искат пържено...ама то не е точно пържено, а соте....
 
 
 Ше зема да ги искуша - тамъм си спомних тая ми любима рецепта....
 
 ПС: ас ноо харесвам немската нация и ноо добре се чюствах в Германия - ама  пусто немския ми е ноо слап....
 
 
 Единствената приечина да напусна германия по собствена воля беше слабия ми немски...в бълХария ме уверяваха, че го говоря добре, но там на место ИЧ не беше достатъчно....и така как'ви Роксана подмина Германия и Холандия по езикови пречини и се озова ча у британско...па по езикови причини основно....
  Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |