|
Тема |
Re: моля за съвет [re: Monica123] |
|
Автор |
lC Roxana (Roxana) |
|
Публикувано | 19.11.14 00:10 |
|
|
Ти ше ми каеш, че на пилешка супа не се слагало дафинов лист.
Как'ти Роксана от майкя си и баба си го знае това. Кфо, и тех ли ше посочиш с пръЗд, че са неграмотни за готвене.
Дафинов лист се слага като правило при варене на бульони и печене на меса и вегетариански ястия на фурна.
Не чак толкова при пържене и задушаване.
Слага се дафинов лист и още как!
За сметаната - само цитирах въпросния уебсайт, без да правя собствени коментари по продукти и приготовление, че и без това се фанахме за косите с Деерн.
Целта ми не е било да й давам детайли наставления, а да й покажа, че една супа не е толко па голема раута да се зготви.
Голема па толко раута да фърлиш нарязано пиле в тенджерата и да го свариш! ебауси!
И точно това й обесних на госпоицата - че за супа -СЕ ОТДЕЛЯ И ИЗПОЛЗВАТ СЛИЗЕСТИТЕ ЧАСТИ НА ПИЛЕТО!!!!
Кожа, субпродукти, дробчета, мазнинки от корема и шията, кокалчета, шийка, абе де що има кокалче - требе да иде в супата. Обезкостеното пилешко месце се готви после я на фрикасе, я на пиле масала, я на пиле на фурна с ориз, я на пилау, я на нещо друго.....има 999999 мелиона пилешки манджи за обезкостеното месце от пиле....
Но слизестите части и костите от пилето е грехота да се изхвърлят - каква супа само става от тях!!!!!!!
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
|
| |
|
|
|