| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: моля за съвет [re: Monica123] | 
                 |  
| Автор | 
lC Roxana (Roxana) | 
 |  
| Публикувано | 19.11.14 00:10 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Ти ше ми каеш, че на пилешка супа не се слагало дафинов лист.
 
 
 Как'ти Роксана от майкя си и баба си го знае това. Кфо, и тех ли ше посочиш с пръЗд, че са неграмотни за готвене.
 
 
 Дафинов лист се слага като правило при варене на бульони и печене на меса и вегетариански ястия на фурна.
 
 
 Не чак толкова при пържене и задушаване.
 
 
 Слага се дафинов лист и още как!
 
 
 За сметаната - само цитирах въпросния уебсайт, без да правя собствени коментари по продукти и приготовление, че и без това се фанахме за косите с Деерн.
 
 
 
 
 Целта ми не е било да й давам детайли наставления, а да й покажа, че една супа не е толко па голема раута да се зготви.
 
 
 Голема па толко раута да фърлиш нарязано пиле в тенджерата и да го свариш! ебауси!
 
 
 
 И точно това й обесних на госпоицата - че за супа -СЕ ОТДЕЛЯ И ИЗПОЛЗВАТ СЛИЗЕСТИТЕ ЧАСТИ НА ПИЛЕТО!!!!
 
 Кожа, субпродукти, дробчета, мазнинки от корема и шията, кокалчета, шийка, абе де що има кокалче - требе да иде в супата. Обезкостеното пилешко месце се готви после я на фрикасе, я на пиле масала, я на пиле на фурна с ориз, я на пилау, я на нещо друго.....има 999999 мелиона пилешки манджи за обезкостеното месце от пиле....
 
 
 Но слизестите части и костите от пилето е грехота да се изхвърлят - каква супа само става от тях!!!!!!! 
  Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |