|
Тема |
Регионална кухня |
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
|
Публикувано | 03.07.14 08:56 |
|
|
Отдавна възнамерявах да пусна тази тема. И тя да е контрапункт на лаконичните ни съобщения в темите за ежедневното меню.
Ще ми се да запазим тук спомените и традициите от нашите родни краища. И писането ни да има някакъв смисъл. Докато все още помним детството си , преминало в друго време, в други традиции.
Дано си спомним, къкрещия чайник с липов цвят, препечената филийка на печката с дърва, бобът, къкрил цял ден в гърнето. И макар че сега никой няма време да чака, хората, пишещи тук, доказват, че хубавата домашно-приготвена храна все още значи нещо!
Предлагам от този постинг да има разклонения например- Шопска, Странджанска, Лудогорска, Родопска, та дори и Сливенска ( ако трябва ще копирам един прекрасен разговор м/у Търсиистина и Нар), Банска или кой каквото прецени.
Да тръгваме!
|
| |
|
|
|