|
Тема |
Re: Маслена баница [re: Monica123] |
|
Автор |
KIX () |
|
Публикувано | 19.03.14 06:34 |
|
|
То си пише, ама не четеш
"Кишът обаче не е патент на френски кулинар. Неговата родина е средновековна Германия и по-точно областта Лотарингия (Lothringen). А причината за неговата поява на бял свят е прословутата немска практичност. На германците сърце не им давало да изхвърлят остатъците от тестото, замесено за хляб, и те решили да ги използват за приготвянето на „отворена“ баница с плънка от пушен бекон, залята със смес от яйца и сметана. Най-високо тази гениална идея била оценена от французите. Само че те като хора, почитащи сиренето, бързо съобразили, че основният недостатък на немската “мързелива” баница е липсата на сирене."
|
| |
|
|
|