|
Тема |
Re: Pralinen [re: renate] |
|
Автор |
Luchezara (свободна птица) |
|
Публикувано | 16.11.13 11:45 |
|
|
Намерих и две рецепти в моите записки, не съм ги пробвала:
Домашни шоколадови бонбони с лешници
Продукти за 10 бонбона: 1 шоколад от 120 г млечен, 2 суп. лъж. заквасена сметана, 2 суп. лъж. масло, 2 суп. лъж. какао, 1 суп. лъж. захар, лешници
На водна баня поставяте купа и всички продукти (без лешниците), като шоколада начупвате на парченца. Разбърквате добре до получаването на хомогенна смес. Оставяте леко да изстине и сипвате в пластмасови формички от бонбони (кутия) или в силиконови формички за бонбони, като във всеки бонбон поставяте по една ядка. Отгоре поставете по една ядка за украса. Поставете на хладно, за да стегнат поне за 12 часа. Извадете от формичките и поднесете. Съхранявайте на хладно място.
Какаови бонбони от бисквити и орехи
100 г бисквити, 100 г масло, 6 с.л. какао, 80 г орехи
Бисквитите (100 г) се стриват заедно с орехите (80 г), докато продуктите станат на ситни парченца, но не съвсем смлени. Важно е орехите да хрупкат в тази рецепта, за да е още по-апетитна. Маслото (100 г) се разтопява и в него се разтваря какаото (6 с.л.). Сместа се разбърква старателно и се добавя към сухите съставки - бисквити и орехи. Всичко се омесва много добре, като при необходимост се добавя още разтопено масло, за да може от полученото ронливо тесто с ръце да могат да се оформят топчета. Те се поставят в хартиени формички и се поднасят веднага. Изяждат се за секунди!
Втората рецепта е тип унгарски салам, значи предполагам може да се добави ром и/или нарязани сушени плодове.
|
| |
|
|
|