|
Тема |
Re: Pralinen [re: renate] |
|
Автор |
c@t () |
|
Публикувано | 14.11.13 19:33 |
|
|
Като ти прочетох темата се сетих като бях малка със сестра ми имахме адвентскалендри, като тия сегашните, които сега струват 60 цента. След Коледа исках още от шоколадчетата с фигурки, разтапях обикновен шоколад в чаша на парното и пълнех с една чаена лъжица календара това май съм го правила само веднъж, но го помня много добре, а съм бика може би на 5_6 години.
Днешните деца са много разглезени.
Та за рецепта- взимаш формички за лед с формата на черепи, сърчица или каквото има при Чибо или ако имаш други интересни формички, например за захарни петлета и близалки, майка ми има такива, но аз не.
Стопяваш шоколад, ако може да не е ковертюр, аз го намирам за гаден и удачен само за деорация или заливка, но не и като съществен вкус.
Поръсваш формичките с кокосови стърготини или други счукани ядки, наливаш шоколада, слагаш по един печен, обелем лешник или бадем, или крокант от горния постинг, който дамата представи за пралин и оставяш да се ствърди.
Ако нямаш деца наоколо, може да стане ще по-вкусно - счукваш бишкоти, напояваш ги с Бейлис или ще по.добре- с ром, може да нарежеш сушени кайсии или други сушени плодове и да ги опиянчиш, забъркваш всичко със стопения шоколад, пълниш формичките и оставяш да се ствърди.
Потекога ми лигите
|
| |
|
|
|