| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: петелът решава да умре. [re: Kuро] | 
                 |  
| Автор | 
Киро  ( ) | 
 |  
| Публикувано | 20.06.13 10:32 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				И така, дойде ред на следващия петел по френски.
 
  :)
 
 Битката продължи два дни с почивки, като спечели по-оперения от клипа.
 Понеже другият очаквано, под въздействие на срама и депресията, спря да се храни, заколих го, сложих го в марината и сготвих по адаптирана рецепта.
 Ето какво сторих:
 
 Вечерта в голяма тенджера сложих нарязания петел със(марината):
 750 млл качествено розе
 2-3 дафинови листа(ако  е от прясно листо - само един!)
 сол,
 3 скилидки чесън, смачкани с ножа 
 две щипки риган, 
 черен пипер, 
 няколко броя среден размер нарязани моркови, 
 ситно нарязан лук-малък, защото го предпочитам при запръжката за овкусяване 
 Престоя 14-15 часа в хладилника и на другия ден:
 Извадих и подсуших парчетата месо
 в тиган сложих лъжица(препълнена) свинска мас
 В нея запържих(но не до златисто, а само да се овкусят!) две големи глави лук, лъжица качествен червен пипер. Когато се "обърне" пиперът, добавих месото, разбърках за 2-3 минути и добавих морковите от маринатата.
 Задушавах 5-6 минути, бъркайки няколко пъти.
 Гювеча:
 В дъното на гювеч наредих слой нарязани вертикално гъби-печурки(с пачи крак или манатарки става КЛАСИ по-добре, но не разполагам с такива). Отгоре наредих овкусеното месо и зеленчуци, още един слой гъсто наредени гъби и залях с остатъка от маринатата.
 
 Пуснах фурната на макс за 30-40 минути, а след това намалих на слаба степен  и оставих още два часа и малко(общо 3 часа). Става супер-мозъкоподобно и вкусно, манджа-убиец! А петелът е готов за следващото си прераждане.
  лековерните правят спокойно грехове на душата и гледат Първо към хляба и салама!
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |