|
Тема |
"Влажен" шоколадов кейк без яйца |
|
Автор |
veceлyшka () |
|
Публикувано | 25.11.12 09:40 |
|
|
Преди няколко месеца намерих тази рецепта в един руски сайт, правих го два пъти, одобрих го и реших да споделя рецептата. Това е в известна степен лайт версия на иначе прекрасното, но много калорично брауни. Получава се сочен кейк с наситен шоколадов аромат и вкус.
Сухи съставки:
200 г брашно
3 с. л. какао
15 г бакпулвер - аз слагам 3 равни ч. лъж.
1/4 ч. л. сол
1 ванилия
100 г захар - по желание кафява - аз слагам много по-малко захар
50 г настърган шоколад - аз смесих чер и млечен
щипка канела - по желание
Мокри съставки:
250 мл вода
2 с. л. лимонов сок
50 мл олио - това олио ме смути в началото, но се получава добре. Някой път ще сложа вместо олио 2-3 суп. лъж. разтопено масло.
Разбиват се водата, олиото, лимоновия сок, захарта и ванилията. Смесват се сухите съставки и се прибавят към течността. Добавя се настъргания шоколад.
Пече се 35-40 мин на 180 градуса, фурната предварително загрята.
|
| |
|
|
|