|
Тема |
Пълнен карфиол...снощи |
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
|
Публикувано | 16.10.12 22:00 |
|
|
Една средно голяма глава карфиол се вари цяла в подсолена вода до полуготовност. Отцежда в гевгир. За пълнежа се омесва кайма на вкус, като за кюфтета. Взима се с лъжичка от каймата и се слага между китчиците, като се подпъхва и по-надълбоко. Накрая цялата глава се омазва с майонеза и се пече в умерена фурна за около 30-40 минути.
Рецептата ми е спомен от някакъв руски сайт и макар и да изглежда пипкаво, не е. Всъщност, колко чевръсто ще действате зависи от това, колко сте гладни. Аз бях...кански
Една средно голяма глава карфиол пое половин килограм кайма. Не мазах с майонеза, защото реших, че ще стане тежко, а я омазах със зехтин и на дъното на тавата изсипах малко вода от варенето. Става вкусно, а ако се постараете е дори представително, ако решите да го ползвате при случай.
Извинявам се за нескопосаната снимка, но нямах търпение да аранжирам и бля...бля...Беше глааад Затова в тавата изгледа така:
|
| |
|
|
|