|
Тема |
Re: Хрупкави кисели краставички? [re: Dragoness] |
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
|
Публикувано | 25.08.12 02:09 |
|
|
Целта на мероприятието е хрянът и не в хладилника веднага.
Не гарантирам качество без хрян и прибиране в хладилника.
Та нали трябва да втасат, за да станат кисели. Не зная в хладилника какво ще се получи - в най-добрия случай леко осолени от водата пресни краставици.
Иначе правя едни в бързи слънчеви еврейски краставички по рецептата на Раймонд Вагенщайн, които се слагат през лятото и се консумират след 5-7 дни.
Не са трайни като тези, които предложих по-рано. Тези втасват и се консумират. Страхотно вкусни са.
1 кг корнишони /може и по-големи/
6-7 ч.л. морска сол
6-7 скилидки чесън
2-3 люти чушлета
2 ч.л. захар
4 с.л. оцет
2 литра вода
Всичко се кипва и с изстиналата саламура се заливат краставичките докато ги покрие обилно. Буркана се оставя на слънце за около 3 дни и след това се прибира на тъмно и хладно /обикновено в няколко малки буркана със саламурата в хладилника/
Е, шашната съм /меко казано/ от избора на дафинов лист за краставички, но всеки си има вкус. След като си решила, че с дафинов лист ще ти е вкусно, грешка няма
Да докладваш какво си направила
|
| |
|
|
|