| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Хрупкави кисели краставички? [re: Dragoness] | 
                 |  
| Автор | 
ket1234 (много добър чов) | 
 |  
| Публикувано | 25.08.12 02:09 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Целта на мероприятието е хрянът и не в хладилника веднага.
 Не гарантирам качество без хрян и прибиране в хладилника.
 Та нали трябва да втасат, за да станат кисели. Не зная в хладилника какво ще се получи - в най-добрия случай леко осолени от водата пресни краставици.
 Иначе правя едни в бързи слънчеви еврейски краставички по рецептата на Раймонд Вагенщайн, които се слагат през лятото и се консумират след 5-7 дни.
 Не са трайни като тези, които предложих по-рано. Тези втасват и се консумират. Страхотно вкусни са.
 
 1 кг корнишони /може и по-големи/
 6-7 ч.л. морска сол
 6-7 скилидки чесън
 2-3 люти чушлета
 2 ч.л. захар
 4 с.л. оцет
 2 литра вода
 
 Всичко се кипва и с изстиналата саламура се заливат краставичките докато ги покрие обилно. Буркана се оставя на слънце за около 3 дни и след това се прибира на тъмно и хладно /обикновено в няколко малки буркана със саламурата в хладилника/
 
 Е, шашната съм /меко казано/ от избора на дафинов лист за краставички, но всеки си има вкус. След като си решила, че с дафинов лист ще ти е вкусно, грешка няма
 Да докладваш какво си направила
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |